η ΝΟΚΙΑ δεύτερη, μετά απο 14 ολόκληρα χρόνια!

όπως αναφέρει το Bloomberg, η ΝΟΚΙΑ μετά απο 14 ολόκληρα χρόνια χάνει την πρωτιά στον αριθμό των συσκευών κινητής τηλεφωνίας που κατασκεύασε.

Η νέα βασίλισσα είναι η Samsung που με μία απίστευτη αύξηση στην παραγωγή, της τάξης του 36%, κατάφερε να βγάλει στην παραγωγή 93,5 εκατομμύρια συσκευές , μόνο, στο πρώτο τρίμηνο του έτους!

Η ΝΟΚΙΑ ήρθε δεύτερη, στο αντίστοιχο διάστημα, με 82,7 εκατομμύρια συσκευές, χάνοντας το ρεκόρ που κατείχε απο το 1998, όταν και είχε πάρει τα ηνία απο την Motorola.
Κυριότερη αιτία για την αλλαγή αυτή, θεωρείται η πτώση των πωλήσεων της Φινλανδικής εταιρείας, στην σημαντική αγορά της Κίνας... μία πτώση που έφτασε στο 62% την χρονιά που μας πέρασε. Αιτία αυτού είναι η υιοθέτηση του λειτουργικού Android της Google απο πάμπολλες Κινεζικές εταιρείες οι οποίες έβγαλαν στην αγορά έξυπνες συσκευές σε απίστευτα χαμηλές τιμές.

Τρίτη παγκοσμίως για το 1ο τρίμηνο του 2012 εμφανίζεται η Apple με το iPhone, που εμφανίζεται να έχει κατασκευάσει (οχι πωλήσει) 35,1 εκατομμύρια συσκευές και μία απίστευτη αύξηση της τάξης του 89% (!). Αιτία της αύξησης -προφανώς- η έλευση του νέου iPhone 4S.

Σημειώνουμε οτι η Samsung, ήδη απο πέρυσι είχε ξεπεράσει την ΝΟΚΙΑ σε πωλήσεις στην  Ευρωπαϊκή αγορά.

Σαν απόηχο των παραπάνω στατιστικών, η μετοχή της ΝΟΚΙΑ σημείωσε χθές πτώση 2,5% και της Samsung αύξηση 2,5% και οι δύο σημειώνοντας ρεκόρ όλων των εποχών .... αρνητικό η μία, θετικό η άλλη.

πηγή: http://www.bloomberg.com/news/2012-04-27/samsung-overtakes-nokia-as-world-s-biggest-phone-vendor.html 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις